La Ferme du Cade

Gard, France

Allt började då David Teyssier tog sig an sin farfars 8ha vinstockar år 2006 i Saint Laurent de Carnols, i Gard. Han fortsatte på samma bana, dvs att sälja druvorna till det lokala kooperativet. Tills han insåg att naturen måste värnas och att något måste förändras.

Valentin Valle var den vinmakande vännen som 2010 introducerade honom till vin framställt på naturligt hantverksmässigt vis, men också uppmuntrade honom till att slå in på det naturliga spåret. 2014 konverterade han markerna till ekologiskt samtidigt som fler och fler naturliga vinproducenter (såsom Sébastian Chattillon, Les Frères Soulier, Olivier Cohen och såklart Valentin Valle) i området var i behov av att köpa ekologisk frukt, något han gör han än idag men 2018 började han även producera eget vin. 

Tillsammans med sin fru Vicky Gabarda föder de även upp kycklingar och får (som får går och beta i vinrankorna hela vintern) och producerar olivolja. 

I detta område mognar druvorna i allmänhet hela tio dagar senare än längre söderut. På så vis liknar klimatet mer Ardèche. Davids viner genomsyras av ren mogen frukt, men med friskhet och balans. Han är likaså oerhört angelägen om att hans viner samtidigt ska vara så  lättillgängliga som möjligt men med oerhörd kvalitet.  

Viner

Paintball

2022, La Ferme du Cade
Sold Out

Prime

2023, La Ferme du Cade
Sold Out

Avec Valentin Valles

2022, La Ferme du Cade
Sold Out

Chacun son Role

2022, La Ferme du Cade
195:-

Roumegue

2022, La Ferme du Cade
Sold Out

Toujours Plus

2022, La Ferme du Cade
Sold Out

Var finns dom?

Vin Vivant

© Vin Vivant AB 2024
Org.nr 5592450810