Anaïs Fanti

Alsace, France

Anaïs gjorde 2011 klart sin utbildning till sjuksköterska, och jobbade inom palliativ vård, samt i familjens vingårdar vid sidan om, fram till 2018. Då hoppade hon på utbildningen BPREA i Rouffach, och studerade vinologi & oenologi (bla tillsammans med Lambert) Hon reste sen runt ett par år i världen för att lära sig olika tekniker vid vinframställning, bla ett par månader i Georgien, där hon studerade amphorans och macerationens påverkan på vin.

År 2020 kom hon hem och tog då över farfars mark i Ammerschwihr, på ca 0,8 ha. 2021 tog Anaïs över resterande 1,6 ha som familjen hade, och började bygga sin källare, som stod klar dagen innan skörd. I november 2021 började hon marknadsföra sina cuvéer. Costa Rawa, 14 dagars macererad Gewürztraminer och Sakartvelo, 8 månaders macererad Gewürztraminer. Hon gjorde även två olika Pinot Noirs samt en oxiderad Gewürztraminer, men vill inte släppa taget om dem detta året. Förhoppningsvis i framtiden.

Anaïs jobbar med biodynamiska inslag, använder lite koppar och svavel i vingården, men inget i vinframställningen. All skörd är manuell, och i dagsläget är den mesta fermentering och lagring på ståltank.

Viner

Listo Gogo

2021, Anaïs Fanti
Sold Out

Costa Rawa

2021, Anaïs Fanti
Sold Out

Pampa Rosa

2021, Anaïs Fanti
Sold Out

Var finns dom?

Vin Vivant

© Vin Vivant AB 2024
Org.nr 5592450810